mandag 1. oktober 00:00 til mandag 1. oktober 00:00

Paris oktober 2012

En langhelg i Paris ! Vi besøkte «alle de store» : Notre Dame og Sainte Chapelle, Louvre, Quai d’Orsay, L’Orangerie, Pompidou. En fantastisk tur med Jan Åke som guide.

Det var en frisk og blid gjeng som ankom Torp grytidlig denne torsdag morgen. Alle var klare for Paris og en utbytterik tur.

Vi ble møtt på Charles de Gaulles flyplassen av en svensk/fransk guide som tok oss med buss inn til Paris sentrum. Bare denne ”transportetappen” var en guidet tur/opplevelse i seg selv. Her fikk vi fransk historie og advarsler mot lommetyver i en fin blanding!

Vel innlosjert på hotellet, ble vi ledet rundt et par kvartaler for en bedre fransk lunch. Standarden var satt for en fantastisk tur.

Gode og mette, spaserte vi ned til Cathedrale Notre-Dame. Både her og i Sainte-Chapelle fikk vi kunnskap om to av Frankrikes fineste skatter.

Felles middag om kvelden varte til langt ut i de små timer.

Fredag var den store museumsdagen. Flott guidet av Jan Åke (og supplert av Iver), inntok vi Musee de Louvre. Dette enorme museet er langt mer enn man klarer på en dag, men vi fikk et innblikk i antikken, fransk klassisisme, romantikken og realismen på 1800 tallet. Mona Lisa ble selvfølgelig beskuet.

Litt sårbente, men mye kunnskap rikere, var det middag på egenhånd denne kvelden. Tror de fleste fant sin favorittmeny i hyggelig selskap denne kvelden.

Lørdag startet vi i Musee d`Orsay. Her var det kunst fra 1800-1900 tallet. Etter lunch delte gruppen seg noe. Det var tid for shopping, byvandring og annet. Selv var jeg med en gjeng til Musee de l`Orangerie. Her så vi bl a noen flotte bilder av Monet, som visstnok kan ha inspirert vår egen Jacob Weidemann. Ingen tvil om at kunstnere både nå og tidligere lot seg inspirere av hverandre.

Fellesmiddag om kvelden ble inntatt på Alcazar. En Terrence Conran restaurant. Et trendy sted med mange nye impulser.

Før hjemreisen på søndag, rakk vi også et besøk på Centre de Pompidou. Vi ble forklart bygningens utvendige konstruksjon så vel som innvendige skatter.

Dette var kort sagt fire svært begivenhetsrike dager. Umulig å rekke over alt på denne korte tiden, men jeg tror alle fikk smakebiter som gjør at neste Paristur ikke er så langt frem i tid.

Det var en meget hyggelig gjeng som raskt fant tonen. Utrolig flott opplegg hvor mange har bidratt. Føler vel likevel at jeg kan trekke frem Anne-Marie og Iver spesielt. Stor takk til dere begge to!

Og sist, men ikke minst: En stor takk til Jan Åke for et fantastisk flott opplegg. En bedre og mer kunnskapsrik guide skal man lete lenge etter!

Takk for en kjempetur. Gleder meg allerede til neste.

Mvh

Gisle