torsdag 28. mai 00:00 til torsdag 28. mai 00:00

Kunst og arkitektur i Sandefjord

28. mai arrangerte vi en tur til Sandefjord. Vi hadde stramt tidsskjema denne kvelden. Temaene var billedhuggeren Knut Steen og arkitekten Arnstein Arneberg. Stor takk til alle som var med å planlegge og gjennomføre denne kvelden !!

Vi dro med buss fra Tønsberg og startet på Midtås i skulpturpaviljonen. Paviljongen er tegnet av arkitekt Svein Lund, opprinnelig fra Sandefjord og bygget har fått æresprisen «Betongtavlen» for «bruk av betong anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte». En vakker ramme om Knut Steens marmorskulpturer.

Vi fikk et fantastisk flott innblikk i Knut Steens hverdagsliv og kunstneriske utvikling av hans tidligere kone – Inger Dag. Stor takk til henne for denne fine beretningen. Hun beskrev en kunstnerfamilies skiftende liv – ofte med lite penger – via Hvalfangstmonumentet og fram til Knut Steen kom til Carrara og den vakre, hvite marmoren som han arbeidet med i flere tiår.

På Midtås – Anders Jahres praktbygg tegnet av Arnstein Arneberg – ble vi ønsket velkommen av Anders selv (alias tidligere banksjef Trygve Andersen) som guidet oss rundt i stort tempo og med masse anektoter omkring bygget og den fargerike Anders Jahre.

På Park Hotel fikk vi meget effektivt servert deilig fiskesuppe. Hoteldirektøren selv guidet oss deretter rundt i hotellet og kunsten som henger der.

Så overtok Svein Ingebretsen som guide på en rundtur til Arnstein Arnebergs 7 bygg i Sandefjord og vi avsluttet med det vakre Krematoriet på Ekeberg.

Svein hadde mye å fortelle og brukte bussturen både til og fra Sandefjord til å gi oss innblikk i den spesielle historien til hvalfangerbyen. Stor takk til ham!