torsdag 15. oktober 00:00 til søndag 18. oktober 00:00

København

3 flotte dager med kunst og mat og hyggelig selskap i København. 3 tettpakkede dager med besøk på i alt 6 kunstmuseer og med Jan-Åke som utrettelig guide. Tusen takk til alle som var med !!

Vi startet på torsdag 15. oktober med lunsj i dansk «kjeller» og gikk deretter til herlige Glyptoteket. Omvisning i samlingen og i spesialutstillingene «Fra Blokk til kropp» og Edgar Degas skulpturer (!).

Fredag var den store rundturen og vi startet på kunstmuseet ARKEN : Randi og Katrine’s installasjon av transformatortårn og en fantastisk samling av Bjørn Wiinblads frodige og allsidige kunstprosjekter. Og Damien Hirst med sine halvgroteske installasjoner.

Deretter var vi på Ordrup Gård med sin skulpturpark og fine samling av impresjonister og dansk «gullalder» og en morsom spesialutstilling av «Matisse og eksimoene». Morsom lunsj i Zaha Hadids moderne tilbygg i glass og sort betong.

Så var det Lousiana, da. Allerede ved inngangen så vi YAYOI KUSAMA’s prikkete gresskar og hennes utstilling var heftig med farger og prikker, speil og lys og ballonger. Syk eller kunstnerisk ? Vi gikk raskt gjennom den faste samlingen og fant den andre spesialutstillingen :  Lucian Freud – A Closer Look. En flott samling grafiske blad av denne britiske kunstneren.

Fredagskvelden var det ingen felles middag, men de fleste var fornøyd med dagen og endte opp på restaurantene nær hotellet.

Lørdag morgen møttes vi til felles avgang til Statens Museum for Kunst, en frisk, 20 minutters tur fra hotellet. Spesialutstiling : En smuk løgn – Eckersberg. Ellers en flott samling av dansk og internasjonal kunst, bl.a. en installasjon av det dansk/norske kunstnerparet Elmgreen og Dragset. Deretter en rask gjennomgang av dansk 1800-tallskunst i Den Hirschsprungske samling. Det ble en lang morgen og det smakte godt med lunsj.

Felles middag på Peder Oxe om kvelden, en veldig hyggelig avslutning på turen. Søndag var det fritt for enda flere museer/samlinger eller hjemreise. Stor takk til Anne-Marie, Berit og Iver som har planlagt så fint for oss – og til Jan Åke som perfekt guidet oss inn i kunsten i denne nordiske metropolen.